Wandelen naar een mooier lijf: 3 gave wandelapps

hhxm2k6xzn

Wandelen naar een mooier lijf: 3 gave wandelapps

Voor de wandelliefhebbers zijn er diverse leuke wandelapps gemaakt. De wandelapp is een soort digitale boswachter die je langs paden stuurt en je daarbij attendeert op bezienswaardigheden en bijzondere natuurverschijnselen. De app werkt als een gps. Er zijn ook apps met allerhande quizvragen, waarmee het wandelen ook voor kinderen een stuk aantrekkelijker wordt. De wandelapp zal naar verwachting alle papieren routeboekjes en misschien zelfs wel de routebordjes op den duur gaan vervangen.

Wie verzint deze wandelapps?

Het maken van een interessante en functionele app wordt normaliter ontworpen en gemaakt door een iOS developer of een andere deskundige op het gebied van verschillende besturingssystemen. Het maken van de app doet de professionele app developer niet in zijn eentje, maar hij wordt bijgestaan door een heel team programmeurs. Apps worden in bijna alle gevallen gemaakt in opdracht van een groter bedrijf die het ziet als een investering voor meer naamsbekendheid en om nog betere diensten te kunnen leveren. Wil je zelf een app maken? Kijk dan eens bij Personal Programmer, zij kunnen je alles vertellen over het maken van apps.

Top 3 gratis wandelapps

1. Wandelzapp

Wandelzapp beschikt over ruim 750 verschillende wandelroutes in Nederland. Je kiest er je route uit aan de hand van een aantal opties, bijvoorbeeld op afstand, provincie of startplaats. De app laat ook weten of je de hond mee kunt nemen.

2. Natuurroutes van Natuurmonumenten

Deze app lijkt op de app van Wandelzapp, maar is iets minder uitgebreid. De routes zijn echter makkelijker te filteren en extra leuk zijn de signalen die je krijgt als je een interessant punt passeert.

3. Wandelen

De Wandelen app heeft een bijbehorende website Wandelen-in-Nederland. Je kunt hier kiezen uit meer dan 1200 verschillende wandelingen, waarbij je een keuze kunt maken uit natuur- en standswandelingen.

Hoe werkt een wandelapp

De meeste wandelapps werken op dezelfde manier. Download je wandelroute thuis of op een plek met Wifi q7c6rzlbouverbinding. Met je smartphone zoek je op Appstore of Google Play je app naar keuze door de naam van de app in het zoekschermpje te typen. Selecteer vervolgens de route welke je wilt downloaden. Vergeet niet je telefoon helemaal op te laden voordat je vertrekt. Ben je bij het vertrekpunt van je route aangekomen, dan activeer je de gps-functie op je mobiel. De app geeft met een pijltje of bullet op de routekaart aan waar je loopt. Via signalen of geluidjes wordt je opmerkzaam gemaakt op interessante plekken op de route. De app geeft je extra informatie over de bezienswaardigheden met extra (gesproken) tekst, foto’s of een filmpje.

 

Wandelen naar een mooier lijf: 3 gave wandelapps